0
Your Cart

Hoe werkt de Pelletkachel

Hoe werkt de Pelletkachel op Biobrandstof van Pellets?

Een pelletkachel is in feite een houtkachel met een warmtewisselaar. Tijdens de verbranding van de houtpellets worden er hete rookgassen gevormd. Deze hete gassen worden door de warmte wisselaar geleid. In de warmtewisselaar geven de rookgassen de temperatuur over aan de lucht uit de kamer. De verwarmde lucht stroomt aan de voor- of bovenzijde de kachel uit om zo de kamer te verwarmen. De hoeveelheid warme lucht wordt automatisch op warmte behoefte door de kachel gedoseerd.

Vuur beheersing in de pelletkachel

De hoeveelheid energie welke de pelletkachel produceert wordt geregeld door de computer. Op het moment dat er warmtevraag ontstaat gaat de pelletkachel naar een hoger vermogen branden. Dit houdt in dat er meer pellets (lees brandstof) worden aangevoerd en tegelijkertijd ook meer zuurstof door het vuur wordt geblazen. Als de brandstof en zuurstof verhouding in balans zijn ontstaat er een optimale verbranding. Een optimale verbranding geeft nagenoeg geen zichtbare rook en maximale energie. Daarom is het van belang dat uw pelletkachel in alle standen juist is ingeregeld op de kwaliteit en soort houtpellets. Het is officieel erkend door de overheid dat een pelletkachel bij draagt aan een beter milieu. Om deze reden is er een investeringssubsidie te verkrijgen op de aanschaf van een pelletkachel en biomassa toestel.

De pelletkachel van Tegelcentrum Berkeltuin.nl

Ontsteking Pelletkachel

De pelletkachel ontsteek zonder toevoeging van vuur. Tijdens de opstart wordt er lucht door het branderkorfje gezogen. En elektrische warmte element wordt verwarmd tot 500-600 graden Celsius. Het element is in een buisje geplaatst waardoor lucht naar de pellets wordt gezogen. De lucht neemt de temperatuur over van het elektrische element en is heet genoeg om de pellets te doen ontbranden. Dit alles wordt dus in werking gesteld met een druk op de knop of door een voorgeprogrammeerde tijdschakeling.

Gebruikers instellingen

De gebruiker van de pelletkachel stelt dus het gewenste temperatuur in en het vermogens wat afgegeven moet worden als de temperatuur nog niet is bereikt. Nadat de kachel is ingeschakeld zal de deze de temperatuur gaan controleren gebaseerd op de instellingen. Wel blijft het van belang dat de juiste vermogens zijn gekozen welke de kachel afgeeft en dat dit in balans is met de ruimte waar de pelletkachel staat. Is de kachel in te laag of te hoog vermogen gekozen ten aanzien van de ruimte dan kunnen er problemen ontstaan met de gewenst temperatuur in de ruimte. Het is dus van groot belang om de juiste kachel te kiezen bij de aankoop.

Pelletkachels, Natuursteen, Keramische tuintegels, Natuursteen Tuintegels, Tuinaanleg, Grondwerk, Tuinhuis, Blokhut, Natuursteenstrips, Natuursteen muurstrips, Natuursteen brievenbus, Graafmachine verhuur, Berkeltuin,